Pozycja archiwalna
Niedziela, 14 grudnia, 20:10
Konrad otworzył swój lokal w centrum Cegłowa. Restauracja jest jednak ukryta w podwórku, przez co ciężko ją znaleźć. Nie posiada nawet szyldu. Właściciel pełni jednocześnie funkcję szefa kuchni, zaopatrzeniowca, kelnera, a w razie potrzeby - również sprzątacza. W prowadzeniu biznesu pomagają mu żona Katarzyna i teściowa Anna, ale to on jest odpowiedzialny za smak dań. Mają być domowe, proste, smaczne. Niestety, kotlety schabowe i mielone, pieczenie, pierogi czy zupy zamawia tylko kilka osób dziennie. Czasem goście nie przychodzą przez cały dzień. W rezultacie Konrad uzyskuje zaledwie dwieście złotych utargu, co nie starcza na utrzymanie lokalu. Magda Gessler musi zmienić dobrze ukryty, rzadko odwiedzany lokal w świetnie prosperujący biznes.
Sezon 21 :
w poprzednich odcinkach
Radek od czterech lat prowadzi w Płońsku restaurację Trops. Jej nazwa to zapisane od tyłu słowo "sport". Właściciel jest absolwentem AWF-u, byłym...
Ada od kilku lat prowadzi w Gdańsku Bar Kartuska, w którym podaje domowe jedzenie z bemarów. Otworzyła lokal w trudnym dla siebie czasie, dzięki...
Magda Gessler wybiera się do wsi Banino, leżącej kilkanaście kilometrów od Gdańska. Zuzanna prowadzi tu bistro Smacznego. Współwłaścicielem lokalu...
W Grudziądzu, nieco oddalona od ścisłego centrum miasta, działa restauracja Pod Kamienicą. Budynek, w której się mieści, został wybudowany w 1912...
Iwo prowadzi w Ustroniu lokal Pizza Bella. Mimo braku doświadczenia w gastronomii, odkupił restaurację, gdy tylko pojawiła się taka okazja. Wziął na...
Olga otworzyła restaurację z myślą o kierowcach, którzy będą pokonywać ruchliwe drogi przecinające wieś Napachanie i łączące stolicę regionu z...