Pozycja archiwalna
Niedziela, 14 grudnia, 19:10
Właścicielką małego bistro Le Papillon Noir jest Justyna, którą zawsze fascynowała kuchnia włoska, ale ostatecznie zdecydowała się na restaurację francuską. Nazwa lokalu jest dziełem przypadku - nie miała na nią pomysłu, a kiedy próbowała coś wymyślić, do domu wpadła ćma. Justyna wzięła to za dobry omen i tak powstał "czarny motyl", po francusku "le papillon noir". W karcie można znaleźć m.in. ślimaki oraz żabie udka, których właściwie goście nie zamawiają, czy bardziej klasyczne dania, jak wołowina po burgundzku, sałaty, a nawet włoskie makarony. Choć restauracja mieści się w centrum Katowic, zazwyczaj jest pusta. Justyna spędza tam całe dnie, ale lokal przysparza jej jedynie kłopotów - zarówno z pracownikami, jak i finansowych. Postanawia więc wezwać na pomoc Magdę Gessler.
Sezon 16 :
w poprzednich odcinkach
Marcin pracował kiedyś jako zawodowy kierowca. W tamtym czasie często odwiedzał Włochy. Szczególnie fascynowały go pizzerie w Neapolu i szybkość, z...
Restauracja Pirat z Olsztyna to rodzinny biznes, którego początki sięgają 1989 roku. Prawie trzydzieści lat temu pan Jan został właścicielem działki...
Magda i Krzysiek stwierdzili, że w Tarnowie brakuje restauracji z prawdziwego zdarzenia. Postanowili uzupełnić tę lukę. Tak powstał lokal 1.2.3.,...
Przy rynku w Chrzanowie mieści się restauracja Stare Mury. Kilka lat temu założył ją Jacek, który wcześniej prowadził dużą firmę zatrudniającą 850...
Na przedmieściach śląskiej miejscowości Tarnowskie Góry działa restauracja Gościna Ślonsko, którą Kasia otworzyła razem z mężem Michałem. W menu...
Właścicielem pizzerii jest Dawid. Wcześniej pracował jako piekarz, prowadził komis samochodowy, znalazł też zatrudnienie w Niemczech. Mając za sobą...