Niedziela, 7 grudnia, 04:15
Gatunek:
Magazyn kulinaria
Tym razem prowadząca pokaże, w jaki sposób przygotować winną polewkę, a także zupę na domowym winie. W ramach dania głównego poda gęsie udka w sosie śliwkowo-sojowym, a na deser upiecze kruche rogaliki drożdżowe. Przygotowując tę słodką przekąskę, skorzysta z domowych powideł z suszonych śliwek. Ewa pokaże także, jak zrobić kombuchę, czyli fermentowaną herbatę, która uchodzi za niezwykle zdrową.
Tym razem prowadząca przedstawi m.in. przepisy na zupy, które pomagają się rozgrzać w chłodne dni. Jedną z propozycji będzie fasolowa, gotowana na...
Tym razem prowadząca zaproponuje kilka potraw, w skład których wchodzą ziemniaki. Na początek ugotuje krem kartoflany z dodatkiem pora. Przygotuje...
Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje zupę kalafiorową z domowymi kluseczkami. W ramach dania głównego zaserwuje filety z kurczaka smażone w plastrach...
Tym razem Ewa Wachowicz zaprezentuje nietypowe przepisy ze szpinakiem, selerem i białą czekoladą. Na początek będą szpinakowe gofry z kozim serem i...
Tym razem prowadząca stawia na dania hinduskie. Przyrządzi potrawę o nazwie kiczeri, która ponoć gwarantuje oczyszczenie organizmu. Następnie Ewa...
Tym razem Ewa przygotuje zupę pieprzową z soczewicą i mlekiem kokosowym. Na drugie danie zaserwuje kaszę bulgur z jesiennymi warzywami, a na deser...
Tym razem Ewa Wachowicz ugotuje zupę paprykową z kaszą jaglaną. Na drugie danie poda karkówkę przełożoną cebulą. Na deser zaś będzie ciasto z kremem...
Ewa Wachowicz zmodyfikuje przepis na popularne gołąbki i przyrządzi zupę gołąbkową z ryżem, mieloną wieprzowiną i włoską kapustą. Na drugie danie...
Ewa Wachowicz przygotuje zdrową pastę jajeczną z awokado podaną z chlebem. Następnie prowadząca pokaże widzom, jak zrobić domową sól sezamową, czyli...
Gospodyni najpierw zaproponuje wytrawne ciasto z oliwkami, papryką i suszonymi pomidorami. Później poda golonki indycze w kiszonej kapuście, które...
Tym razem Ewa upiecze jabłka w cieście, które przyprawi cynamonem. Poda też rosół na kaczym korpusie i karkówkę z warzywami, którą przyrządzi w...
Tym razem Ewa wybierze się na biwak i przygotuje potrawy, które warto zjeść pod gołym niebem. Na pierwszy ogień pójdzie grochówka, później prowadząca...
Tym razem Ewa przyrządzi sałatkę z grillowanych warzyw, kiszonego buraczka i wędzonego pstrąga, którą udekoruje domowym sosem pesto z prażonego...
Ewa zaprasza widzów do Zawoi. U stóp Babiej Góry upiecze bułeczki sodowe i przygotuje grillowane roladki z polędwiczki wieprzowej i warzyw....